Teknikbanor

Teknikområde

Vi har fyra teknikbanor på gården. Det är en perfekt början innan ni ger er upp i skogen för att cykla lederna.

På teknikbanorna kan man öva teknik av olika slag på liten yta. Det finns hopp, drops, berms, limpor, pumps, balansstockar, klackar, stenkista, slalom och hälleberg.

Det är perfekt om man vill kunna cykla hela familjen på samma ställe och alla kan ändå cykla på sin nivå. Fart och spårval ökar på svårighetsgraden. Vi har haft 5-åringar på besök som tagit sig runt teknikbanan.

Farmors Flow Trail 1,7 km

Farfars Tech Track 0,4 km

Lillebrors Wave (här kan de yngsta cyklisterna låna gratis balanscyklar - medtag hjälm)

Pump track

Försommaren 2019 invigde vi vår Pump Track med en superhärlig hopplinje. Vi har tagit hjälp av en av Sveriges främsta banbyggare, Niklas Skogh, för att ta oss från ax till limpa. Don´t miss it!

Om vår Pumptrack

En av våra teknikbanor är en Pumptrack. Den har varit möjlig att anlägga med stöttning från Leader Sörmlandskusten.

Så här gick projektet till;

Efter ansökan och ett snabbt "Go" från Leader Sörmlandskusten så planerades och genomfördes Pumptrackbygget. Avgörande för utformningen och ett lyckat slutresultat var att vi tog hjälp av Niklas Skogh, en professionell bandesigner och banbyggare. Under ett par veckor i maj gick vi från första spadtag till första premiäråk.

Vi ser Pumptracken som en viktig del i vårt Teknikområde och i hela vårt erbjudande till alla våra gästande cyklister. Ett bra Teknikområde med en Pumptrack är en hemvist för i princip alla. Vi får ofta besök av "småttingar" som kör timme efter timme på springcyklar hos oss. Vi har haft hoppglada erfarna mtb-are i 25-årsåldern som "nöter på" varv på varv. Och inte minst har fler och fler familjer kommit till oss där alla kan cykla tillsammans på samma ställe men utifrån vilken nivå var och en befinner sig på.

Bland våra Pumptrackcyklande besökare så tar sig merparten också ut på våra 23 km anlagda, uppmärkta och underhållna leder och loopar i skogen. Och där fortsätter äventyret och underhållningen.

Pumptracken är en viktig del i vårt arbete med att skapa ett omtyckt MTB-resmål och utvecklingen av Bergs Gårds MTB-arena.

Tack Leader Sörmllandskusten för gott samarbete!

EU kommisionens webbplats för jordbruk och landsbygdsutveckling

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se