Bokningsbara MTB-kurser

Introkurser för dig som vill testa MTB

Ta med egen cykel eller hyr av oss. Kurserna bokas i cykelbokningen.

Steg 1 - Kl. 10.00 - 11.00 (bokas i MTB-bokningen)

Lär dig hur MTB-cykeln fungerar. Du får värdefulla tips och en introduktion kring hur du ska hantera cykeln. För dig som är nybörjare eller vill lära känna din hyrcykel. Vi går igenom cykelns funktioner, inställningar och pratar om grunderna i MTB-cykling. En perfekt start innan ni beger er ut i våra teknikbanor och leder. Vi lär oss bromsa, attackposition, nedför och uppförsbackar.
Samling vid Cykelstallet i god tid. Kurs startar kl. 10.00 och slutar kl. 11.00. Begränsat antal platser, endast förbokningar.

Pris Steg 1, vuxen 195 kr

Pris Steg 1, barn 150 kr

Steg 2 - Kl. 13.00 - 14.30 (bokas i MTB-bokningen)

Steg 2 i vår introkurs. Du kan välja att först gå Steg 1 eller gå direkt på Steg 2. I denna kurs ger vi oss ut på en teknikrunda och tränar bromsa, attackposition, balans och enklare drop. Tillsammans ger vi oss upp i skogen och testar även ledcykling! 1,5 timmes MTB-kurs som ger dig mer kunskap och möjlighet att träna och slipa på din cykel-teknik tillsammans med en ledare. Medtag egen cykel och hjälm eller boka en hyrcykel av oss i samband med att du bokar denna kurs. Samling vid Cykelstallet kl. 13.00.

Pris Steg 2, vuxen 250 kr

Pris Steg 2, barn 175 kr

Kurser för företag och grupper

Företag och grupper kan att boka en privat MTB-guidning. Ett roligt och fartfyllt inslag i konferensen eller kick-offen.

Är ni ett företag som önskar guidning? Kontakta oss för offert.

Karta över våra leder

Testa på eller utveckla din cykling

I samarbete med We Ride MTB erbjuder vi ytterligare ett antal bokningsbara kurser.

Prova-på-kurs, grundkurs, fortsättningskurs. Datum för kurserna nedan. Deltagande måste föranmälas. För bokning och frågor om kurserna, kontakta oss här

Prova-på-kurs i mountainbike med We Ride MTB

Datum 2021: 8 maj, 5 juni, 3 juli, 10 juli, 31 juli, 7 aug, 21 aug och 11 sep

Tid kl. 09:00-12:00

Plats: Bergs Gård

En kurs för dig som är nyfiken på att börja cykla i skog och terräng. Här får du de grundläggande kunskaperna för snabbt kunna ha roligt och cykla säkert.

Kursen varvar teori med praktik och visar knepen hur du tar dig fram över stock och sten. Du får chansen att jobba med kunniga och inspirerande instruktörer i mindre grupper.

Vi tränar tillsammans på byggda banor och tar våra nyvunna kunskaper på en av gårdens leder ut i skogen.

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar i vuxet sällskap.

Max 7 personer i en grupp.

Pris: 850 kr inklusive cykel och hjälm

Begränsat antal platser per guidning. Vill du hyra en fulldämpad cykel kan du lägga till 100 kr på priset, säg till när du bokar.

Boka Prova-på-kursen här

Grundkurs i mountainbike med We Ride MTB

Datum 2021: 15 maj, 12 juni, 17 juli och 28 augusti.

Tid kl. 09:00- 16:00

Plats: Bergs Gård

Kunskapsnivå: Genomfört Prova-på-kursen eller cyklat MTB ett par år

Efter prova-på-kursen fördjupar vi oss i teknikerna för kurvtagning i fart, broms- och växelkänsla, uppförs- och nerförsbackar. Vi varvar teori, teknik och hur du på ett säkert sätt manövrerar cykeln över stock, sten och spång. Vi har små grupper med kunniga och inspirerande instruktörer. Vi tränar tillsammans på teknikbanan och vi tar våra nyvunna kunskaper ut i skogen på en av gårdens leder.

Målet med kursen är att du ska få de grundläggande teknikerna för att ha kul och cykla säkert i terräng, både uppför, nedför och längs tekniska skogsstigar. Du får inspirerande tips på saker du själv kan öva på för att fortsätta utvecklas i din terrängcykling.

Vi tar fikastopp under dagen och intar lunch på Bergs Gård.

Max 7 personer i varje grupp.

Pris: 1260 kr per deltagare, i priset kurs, fika, lunch och fika.

Behöver du hyra MTB, pris 375 kr bokas i samband med kursanmälan.

Boka Grundkursen här

Fortsättningskurs mountainbike med We Ride MTB

Datum 2021: 29 maj, 19 juni, 24 juli, 14 augusti och 4 september

Tid kl. 09:00-16:00, Bergs Gård

Kunskapsnivå: Grundkurs och/eller cyklat en hel del.

Den här kursen bygger på många års erfarenhet om vad de flesta cyklister upplever som utmanande. Kursen har mindre omfång än grundkursen och fokuserar mer på de moment som hindrar dig i din utveckling.

Exempel på moment vi fokuserar på, balansövningar på plattmark, uppför och nedför. Hur tar jag mig över hinder i fart? Hur hanterar jag drop och mindre hopp? Terrängtaktik, linje- och spårval, snabbt, snyggt eller tryggt? Det är ingen hopp-kurs, men, för att du ska vara beredd på oväntade utmaningar är det relevant att vara bekväm även i luften med sin cykel.

Kursen varvar teori, teknik och praktik. Vi tar fikastopp under dagen och intar lunch på gården. Max 6 personer i varje grupp.

Pris: 1430 kr per deltagare; i priset ingår kurs, fika, lunch och fika.

Behöver du hyra MTB, pris 375 kr bokas i samband med kursanmälan.

Boka Fortsättningskursen här

Veronica Carlson som driver We Ride MTB är en av gårdens som är ledare och guide. "Jag har cyklat MTB i 10 år, de senaste fyra åren har jag ägnat mig åt att cykla stig i skogen än att cykla grusvägar. Stigcykling bjuder på en mer dynamisk cykling och du får hela naturupplevelsen på köpet."


Patrik, deltagare guidad kurs för nybörjare: ”Veronica är kunnig och engagerad ledare. Hon ger många värdefulla tips för nybörjare. Gruppen var lagom stor och det var smidigt upplägg på plats. Jag är supernöjd med tips och idéer vi fick i pauserna. Och så är Bergs Gårds MTB-arena en fantastiskt vacker miljö. Tack för en fin förmiddag!”

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se