Nötköttlåda

Boka våra köttlådor

Nötfärslåda förbokning enbart
Fryst 10 kg
Pris 140 kr/kg

Stora nötlådan
1/4 låda ca 45kg
Drygt hälften av köttet är färs.
Pris 170 kr/kg

Lilla nötlådan
1/8 låda ca 25 kg
Drygt hälften av köttet är färs
Pris 180 kr/kg

Stora detaljlådan
1/4 låda med enbart styckdetaljer ca 20 kg
Pris 245 kr/kg

Lilla detaljlådan
1/8 låda med enbart styckdetaljer ca 10 kg
Pris 260 kr/kg

Välkommen att boka din låda. Kontakta oss genom att klicka här.

De flesta av lådorna finns hemma nu. I annat fall bokar du din låda till nästa leverans, vi slaktar vanligtvis en gång per månad.

Styckdetaljerna som är i köttlådan (nötlåda och detaljlåda) är oxfilé, ryggbiff, entrecote, rostasfilé, flankstek, rostbiff, triangelstek, flat iron steak, kållap, rumpstek, fransyska, innanlår, ytterlår, högrev, brisket och nötbog.

Detaljerna i åttondelslådan blir naturligt mindre i storlek och då utgår kållapen samt att man antingen får rostasfilé eller flankstek och antingen triangelstek eller flat iron steak. (OBS det går inte att välja.)

Fördelat på anatomisk styckning. Allt kött är hängmörat, benfritt, vacuumpackat och uppmärkt.

Gårdens kött

Bergs Gård erbjuder köttlådor med kött från gårdens djur. Djuren strövar fritt på våra marker och för oss är det en självklarhet att erbjuda djuren en god tillvaro.

Köttet har alltid hängmörats. Köper du en färsk nystyckad låda kan detaljerna med fördel möras ytterligare 2-3 veckor efter förpackningsdag i sin vacuumförpackning. Köttet ska då ligga i kyl i max 4 grader och förpackningen ska hållas hel.

Är köttet fryst när du köper det, har vi mörat klart köttet innan frysning. Allt kött som vacuummöras ska luftas innan tillagning några minuter. När man öppnar förpackningen luktar köttet instängt av den täta förpackningen. Köttfärs ska frysas in omgående. Köttet håller sig i frys minst 1 år. Korvarna håller i frys ca 6 månader.

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se