Massage & Avslappning

Massage

Unna dig en stunds avkoppling & njut en smula.

Här på Bergs Gård erbjuder jag en avslappningsmassage som är baserad på Klassisk Svensk Massage.

Under en avslappningsmassage aktiveras kroppens lugn & ro-system. Positiv beröring av huden stimulerarutsöndringen av antistresshormon och vi kan lättare slappna av, spänningar kan mjukas upp och massagen kan vara lindrande vid bland annat huvudvärk, ångest och sömnproblem.

Det går även att välja endast strykningar vilket liknar mer en taktil massage, en mjukare beröring.

Innan själva massagen finns utrymme att prata om vad just du behöver.

Observera att Denna typ av massage ej är behandlande utan ges i avslappnande syfte

Avslappningsmassage 50 min 695kr
Avslappningsmassage 25 min 495kr
Ansiktsmassage 15 min 295kr

Läs mer, här nedan finns mer detaljerad information om massagen

Vid positiv beröring utsöndrar vi antistresshormonet oxytocin, detta hjälper oss att gå ner i varv & slappna av. Positiv beröring av huden kan ge oss en mängd positiva effekter både fysiskt & psykiskt.

I huden, som ju är vårt största organ, har vi receptorer som ger oss information om vår omgivning, massagen påverkar dessa receptorer som i sin tur framkallar fysiologiska effekter i vår kropp, som tex avslappning och smärtlindring.

Under en avslappningsmassage aktiveras alltså vårt parasympatiska nervsystem, kroppens lugn & ro-system och vi kan lättare slappna av, spänningar kan mjukas upp och massagen kan lindra bland annat huvudvärk, ångest och sömnproblem. Massagen stimulerar även vår blod- och lymfcirkulation vilket hjälper kroppen att snabbare avlägsna slaggprodukter.

Att tänka på:Du ska inte bli masserad om du är sjuk, har feber/infektioner. Informera alltid om du har någon inflammation, skada eller smärta.

Sinnespromenad

Har du lyssnat på tystnaden någon gång?

Har du kramat ett träd eller smakat vatten direkt från en källa?

I denna mindfulnessövning guidar jag gruppen längs delar av våra vackra leder Bergsleden & Havsleden.

Ni behöver inga som helst förkunskaper, mindfulness är nämligen raka motsatsen till prestation. Mindfulness har beskrivits som ”Ett sätt att medvetet rikta vår uppmärksamhet, i nuet, utan att värdera det som vi uppmärksammar”.

Vi riktar vår uppmärksamhet mot våra sinnen, vi lyssnar, tittar och känner på naturen. Leden tar oss förbi en källa där den som vill får smaka på dess friska, klara vatten.

Under själva promenadenger vi våra mobiler en välförtjänt vilopaus, vi Kopplar ner. Promenadensker till en stor del under tystnad, men vi stannar med jämna mellanrum och delar med oss av vad vi uppmärksammat, och kom ihåg att dela alltid är frivilligt & det finns heller inget värderande eller dömande här.

Sofia

Jag heter Sofia Nyman Eklund och jag arbetar här på Bergs Gård, denna fantastiska plats på jorden.

Jag har under mina 39 år levt, prövat, snubblat och rest mig ett antal gånger, det är också dessa stunder som format mig till den jag är just nu, jag säger just nu för jag tror att vi hela tiden utvecklas och lär nytt som människor. Jag är uppvuxen på en gård nära Berg och har nu slagit mig till ro på landet igen tillsammans med mina fyra barn & två katter. Livet på landet, lugnet och närheten till naturen passar mig bra. Jag ser mig själv som en kreativ & öppensinnad person som är väldigt trygg i mig själv. Med spänning ser jag fram emot vad varje ny dag har att erbjuda, vilka personer jag kommer att möta och vad vi kan lära av varandra.

Jag är diplomerad Stresspedagog och Avspänningspedagog, med en kognitiv inriktning, jag valde att gå den vägen då jag själv efter långvarig stress drabbades av utmattningssyndrom. Resan jag gjort under min återhämtning har vart väldigt lärorik och viktig för mig, den har givit mig en ny syn på livet. Det jag förut såg som misstag väljer jag nu att se som lärdomar. Jag känner mig oftare fylld utav tacksamhet och kan glädjas åt det stora i det lilla. Snubbla gör jag såklart emellanåt men nuförtiden faller jag inte lika hårt & de verktyg jag nu har gör det lättare för mig att resa mig igen.

Läs mer, här finns mer detaljerad information om Sinnespromenaden & Mindfulness

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 070-4954932
E-post: info@bergsgardtrosa.se


Mark & Bygg verksamhet samt MTB-leder Magnus 070-5126273
Rum, Bröllop, Konferens, Köttbod, Lantbruk samt Ekonomifrågor Frida 070-4954932