Möt kökschefen

”Vår mat är lagad från grunden med mycket kärlek och utan genvägar”.

Jag har varit här på gården i snart två år nu. När jag kom hit till gården var restaurangverksamheten helt nystartad. Detta medförde, och medför fortfarande, att jag får utlopp för min skapar- och byggarenergi. Jag tycker det är otroligt roligt att arbeta sig fram till en matfilosofi som passar gården, utmanar mig professionellt och har en egen inriktning.

Innan jag kom hit har jag arbetat mycket i de svenska och norska fjällområdena. Jag gillar naturen i alla dess former och väderlekar och hämtar mycket energi då jag är utomhus. Att skapa är något jag brinner mycket för. Det kan vara allt från att sticka en tröja eller att bygga ett utedass till att skapa en affärsidé och driva den till en hållbar verksamhet.

Jag har som mål att våra gäster som äter här på gården ska känna en genuin matglädje. Två nyckelord jag arbetar mot i min matlagning är att maten skall vara genomarbetad och hållbar. Jag använder gärna traditionella metoder och recept.

Att använda råvaror som finns i min omgivning är en självklarhet för mig. En kantarellsoppa med egenplockad svamp och toppat med torkat rökt nötkött från vår gård är ett exempel. För mig är det mat som är genomarbetad, hållbar och traditionell samtidigt som den sticker ut lite från mängden. Den är dessutom lagad från grunden utan genvägar och gjord med mycket kärlek.

Josefine Thafvelin, kökschef på Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se