Geocaching

Ett familjeäventyr på Bergs Gård

Geocaching, kanske har du hört talas om det, kanske inte? En av våra gäster, Fredrik Wellner med sambo Pia, har lagt ut ett tjugotal s k geocacher. För er som redan är frälsta, är det bara att ta vägen förbi i helgen och jaga rätt på dem.

För er som inte vet vad geocaching är så citerar vi Friluftsfrämjandet: ”Geocaching är enhögteknologisk skattjakt som är mycket populär, inte bara i Sverige utan i de flesta länder. Geocaching passar alla åldrar och är inte bundet till årstider.”

Hur gör man? Med hjälp av en sin mobiltelefon och appen Geocash ska man hitta "skatter", eller s.k. cacher. Cacherna kan vara av olika storlekar och former. När man har hittat en cache, så ska den loggas - dels i den logg som ska finnas i cachen och dels via appen.”

På Bergs Gård finns ett tjugotal cacher som du ser på bilden. Enligt Geocashprinciperna så är det bara de som inte är för svåra som man kan nå med gratisversionen. För att nå de riktigt svåra måste man köpa ett abonnemang via appen som kostar 65 kr/månad. Cacherna på Bergs är nästan alla nåbara utan betalabonnemang. Bara att lada ner appen, skapa konto och börja leta!

Det här är ett kul äventyr som man kan göra tillsammans i familjen eller några kompisar. Så ladda ner appen och välkomna till Bergs Gård och prova Geocach!

Bra länkar: https://sv.wikipedia.org/wiki/Geocaching

https://youtu.be/vuFiLhhCNww

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgard.se