Fest och firanden

Planerar du fest eller firande? Vare sig det är kalas, årsdag eller firmafest har vi lokaler och aktiviteter för er.

På Bergs Gård står maten i centrum. Tillsammans med oss lägger vi upp menyn som består av lokala råvaror, allt hemlagat från grunden. Vår meny är varierad och bland vår mat, desserter och fika finns något för alla.

Gården ligger nära naturen och det finns möjligheter att träffas och fira under bar himmel.

Vi har lokaler i olika storlek som passar alla sällskap. På den vackra logen kan vi ta emot upp till 150 gäster, i matsalen Ladugården finns plats för 70 gäster och vår minsta lokal Snickarboa passar upp till 20 gäster.

Logen är ej isolerad. Det är dock ingen omöjlighet att träffas där först och på vinterhalvåret har vi tidigare haft fördrink och mingel för att sedan fortsätta till matsalen.

Vi hjälper er gärna att skapa en underbar tillställning i en genuin och naturskön miljö.

Ni kan maila oss om önskemål för just ert firande här.

Vi har flera boenden i olika stil och storlek. Totalt har vi 54 bäddar på sommaren och 44 under vintertid. Vi står för samtliga måltider (om ni inte önskar att laga mat själva).

Vi har fullständiga rättigheter. Gården har en egen mellanmörk lager från Trosa Ölkompani som bara går att hitta här. Dryckesmenyn uppdateras ständigt!

Aktiviteter

På Bergs Gård finns massor att göra.

Intill gården ligger våra MTB-banor och Bergsleden. Där kan ni vandra, cykla mountainbike och springa trailrunning. Guidning kan bokas. Nära gården finns två sjöar och Sörmlandsleden Nyköping-Trosa går vid gården.

Vi har två fina relaxavdelningar med bastu och bubbelbad varav en är utomhus.

Ni kan kika in i gårdsbutiken för matvaror, nötkött och korv från gården liksom varor från gårdar runtom Sörmland.

Mataktiviteter så som grillning, picknick, öl eller vinprovning och gemensam matlagning i köket går att ordna.

Några andra aktiviteter som går att göra på gården är yoga, lerduveskytte, gårdsvandring och avslappnande sinnespromenad.

Läs mer om vad som går att hitta på gården här.

Spel och lek

På gården finns en mindre fotbollsplan som ni är välkomna att använda. Bredvid finns även boulebana, gungställning och lekstuga med sandlåda. Det finns diverse spel såsom kubb och krocket m.m. att använda.
Barnen kan också hoppa studsmatta och klättra klättervägg.

Lokaler

Logen är en genuin och charmig festlokal för större sällskap. På höst eller vinter kan firanden och bröllop inledas med vigsel eller mingel på logen för att sedan gå ner till den varma matsalen i Ladugården för middagen. Logen är ej värmeisolerad.

Ladugården är en gammal koladugård ombyggd till en vacker matsal som rymmer ca 70 sittande gäster. Här ni kan hålla i festligheter året runt. Det finns möjligheter att kombinera logen och ladugården om så önskas.

Här kan ni se fler bilder från logen.

Håller man fest på Bergs Gård på Logen eller i Ladugården hyr man även samtliga boenden på gården. Våra egna boenden tar emot upp till 54 gäster sommartid (44 bäddar vintertid) övernattande gäster.

Snickarboa är vår minsta lokal, perfekt för mindre bröllop. Snickarboa har plats för ca 20 personer. Här finns ett stort matsalsbord där alla får plats.

Läs mer om gårdens lokaler eller maila oss så berättar vi mer.

Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
619 95 Västerljung

Telefon: 0156-42 00 20
E-post: kontakt@bergsgardtrosa.se


Bokning är bemannad måndag - fredag, 09.00 - 13.00 och nås via telefon, e-post samt kontaktformuläret ovan.

Gårdsbutiken är öppen fredag - söndag kl. 10.00 - 16.00