Boendet

Bergs Gård Rum & Relax

BOKNINGSLÄGE SOMMAREN 2018
I sommar har vi mycket bröllop på Bergs Gård därmed är alla hus på Bergs Gård bokade fre-sön v 21-38. Söndag -fredag dessa veckor finns det lediga hus.
Tyvudden är bokad hela veckorna 28-33 samt enstaka helger.
Midsommar finns Storstugan ledig; pris 3 dygn 11 000 kr plus slutstädning 1 000 kr vid rut.
Varmt välkomna att fira din semester hos oss!

Vi har två 4 stycken hus som vi hyr ut kortare perioder för semester och konferens. Stora Huset, Storstugan och Lillstugan på Bergs Gård är belägen på en bondgård 10 km från pittoreska Trosa. Här är naturen nära inpå med gröna ängar, djupa skogar och djur som betar. Det fjärde huset Tyvudden Gård ligger precis vid en lugn vik av Östersjön, här njuter man av fina vandringsleder, havet och värmande brasor i kaminen.

Obligatorisk slutstädning köpes vid samtliga boenden. I samtliga boenden finns fullt utrustade kök.

Stora Huset (eget hus på Bergs Gård)

Stora huset är en gammal magasinsbyggnad som vi varsamt renoverat till ett gemytligt och personligt boende med spa för en rofylld och avkopplande vistelse hos oss. Vårt boende är personligt inrett med influenser från vår gårds motto om närproducerat och ekologiskt.

Hela Stora Huset har totalt 24 bäddar. I första hand hyr vi ut hela Stora Huset till samma sällskap, men man kan hyra delar av huset tidigast en vecka före ankomst om så önskas. Förutsatt att ingen bokning av hela huset finns.

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 12.00

Här hittar du prisuppgifter på vårt boende!

Magasinet (del av Stora Huset)

Här hittar du Bergs Gårds pärla! I magasinet finns vår avkopplande spaavdelning med en relaxgrupp, jacuzzi, dubbeldusch och bastu samt toalett. Här kan du lägga din dricka i en kyl med frysfack och värma mat i micro. Det finns två mindre sovrum på samma våning. Ett rum med dubbelsäng samt ett mindre rum med en enkelsäng. Utanför magasinet, med härlig utsikt över gården, finns en större balkong med grill. En utmärkt plats att sitta på efter en varm och härlig spastund!

Se här för bilder på Magasinet!

Hönshuset (del av Stora Huset)Här finns ett sovrum med dubbelsäng för två personer. Det finns också ett sovrum med två våningssängar med plats för fyra personer. Övre plan är ett stort och mysigt rum med öppen planlösning, som är öppet upp till nock. Här finns fem sängar samt sovplatser för fyra personer i två bäddsoffor.

I det fullt utrustade köket finns matplats, diskmaskin, kyl/frys, micro, brödrost, kaffebryggare och elvisp. I badrummet finns toalett med dusch, tvättmaskin och strykjärn. Du är välkommen att använda den mysiga uteplatsen med utemöbler och grill för en trevlig kväll.

Se här för bilder på Hönshuset!

Snickarboa (del av Stora Huset)

Denna del innehåller ett sovrum med två våningssängar för fyra personer samt bäddsoffa för två personer. Här finns också ett allrum med stort mötesbord alternativt matsalsbord och ett fullt utrustat kök.

I badrummet finns wc, dusch och tvättmaskin.

Se här för bilder på Snickarboa!

Lillstugan (eget hus på Bergs Gård)

Det mysiga lilla torpet uppe på höjden blev klar till sommaren 2017. Här möts du av timrade väggar och en vedspis, kombinerat med fullt utrustat kök och toa med dusch. Lillstugan erbjuder sex bäddar totalt fördelat på ett sovrum samt ett sovloft.

Se här för bilder på Lillstugan!

Storstugan

Vårt senaste hus på gården. Detta hus är nybyggt i samma stil som övriga hus på gården. Det var färdigt maj 2018. I huset finns 12 bäddar.

På nedre plan finns ett sovrum med 2 st sängar. Ett sällskapsrum. Ett badrum med dusch och tvättmaskin. Ett stort kök med matplats och utgång till uteplats.

På övre plan är det 4 st sovrum med 2 sängar i vardera rum. En toalett med dusch. Ett allrum/hall med bäddsoffa för 2 pers.

Se här för bilder på Storstugan!

Tyvudden Gård (eget hus 2 mil från Bergs Gård)

Intill vackra Källvik intill Ökenäs finner du vår nya pärla! På Tyvuddens Gård hittar du ett charmigt och nyrenoverat stort hus som passar två familjer eller större sällskap. Och huset ligger bara 15 meter från vattnet med egen brygga, roddbåt och kajaker.
Huset är i två plan. Nedre plan består av modernt utrustat kök och matplats med fantastisk utsikt mot vattnet. Här finns vardagsrummet med en charmig braskamin och TV. Ett sovrum med två sängar och en bäddsoffa. I badrummet finns toalett och dusch.
På övervåningen sover du i två mysiga kattvindar med en enkelsäng i vardera. Ett sovrum med fyra sängar och ett sovrum med två sängar.

Totalt finns det 10 bäddar i säng samt extrabäddar för en vuxen eller två barn i bäddsoffa. Det finns även 1 extrasäng att tillgå.

Den härliga altanen ner mot vattnet är perfekt för sköna sommarmiddaga. Utrustad med utemöbler och grill . I källaren finns tvättstuga med tvättmaskin, WC och dusch.
Sommarveckorna 26-33 enbart veckovis uthyrning söndag – söndag

Incheckning kl 15.00
Utcheckning kl 11.00

Hyra av sänglinne 90 kr/person och vistelse.
Måltider för sällskap på minst 10 personer.

Se här för bilder på Tyvudden Gård!

Vägbeskrivning

Här kommer du till kartan!

Tyvudden Gård ligger 2,5 mil från Trosa och Vagnhärad. Från E4 tar man av mot Vagnhärad, åker genom samhället. Sedan tar man väg 219 mot Studsvik. Kör väg 219 drygt 6 km rakt fram genom rondellen. Ta väg vänster skylt Källvik 15 km. Kör nästan ända ner till hamnen, ta av väg vänster på Ökenäsvägen följ denna väg 1,5 km.

Här hittar du prisuppgifter på vårt boende!

Att göra
Relax
Bröllop & Fest
Rum & Relax
Bergs Gård Trosa

Bergs Gård Stora Huset 1
610 75 Västerljung

Telefon: Frida 070-4954932 Magnus 070-5126273
E-post: info@bergsgardtrosa.se


Mark & Bygg verksamhet samt MTB-leder Magnus 070-5126273
Rum, Bröllop, Konferens, Köttbod, Lantbruk samt Ekonomifrågor Frida 070-4954932